Kijavítja a Volánbusz a bérletek leolvasását a nagyatádi állomáson

Az új típusú bérletek tavaly májusi bevezetésével az elektronikus érvényesítés is megérkezett, felszálláskor a bemutatás nem elegendő, le kell olvasni a vármegye- és országbérletet a járműveken elhelyezett készülék segítségével. Ez a lehetőség Nagyatádon gyakran nem működött.

Az egyik nagyatádi áruház önkiszolgáló pénztár részlegének kijárata után már az autóbuszokon is vonalkódolvasókkal találkozhatunk. Néha azonnal működnek, néha pedig sokadik próbálkozásra sem, de ha elsőre sikerül, az felemelő érzés tud lenni.

A megfelelő szög eltalálását sokszor reménytelenül próbálhattuk, ugyanis a Nagyatád, Autóbusz-állomás megállóban a helyközi járatokon gyakran az érvényesítés felfüggesztve üzenet fogadta az utasokat felszálláskor. Ebben az esetben az ellenőrzés úgynevezett szemrevételezéssel történik, tehát a buszsofőr megtekinti a bérletjegyen szereplő információkat, esetlegesen a kedvezményre jogosító igazolványt, azonban a leolvasóval való szélmalomharc és a

– Működik?
– Nem.
– És most?
– Nem.

– De működnie kell!
– De nem működik!

párbeszéd értékes időt vehetett el.

Jeleztem a problémát a Volánbusznak, megerősítették a hibajelenség fennállását és tájékoztattak, hogy megteszik a szükséges lépéseket a kellemetlenség elkerülésének érdekében.

Márciustól minden más bérlettípus megszűnik a MÁV és a Volánbusz járatain, így azok is találkozhatnak az érvényesítő készülékekkel, akiknek eddig elég volt felmutatni a bérletjegyet.

A digitalizáció jegyében nemrég valós időben követhetővé vált az összes helyközi Volánbusz-járat a Google Térképen, ősztől kezdve pedig már bankkártyával is fizethetünk a sárga Volánbuszokon.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás