Országos versenyen kerültek a legjobbak közé az Ady diákjai

A tizedik évfolyam oktatási ágazatáról, és a tizenkettedik évfolyam pedagógiai szakáról is beneveztek az Ady diákjai a Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyre. A pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be.

Ebben az évben 54 pályamunkával neveztek az országból, és az országhatárokon túlról is. A verseny eredményhirdetése kedden délelőtt volt a Békéscsabai Szakképzési Centrumban. 

A megmérettetés témája a fogyatékossággal élők beilleszkedési nehézségeit támogató módszerek, projektek kidolgozása volt. Nagyatádról két csapat is a legjobbak közé került. Az Ady tizedikes diákjai az oktatási ágazatról, a tizenkettedikesek pedig a pedagógiai szakról küldtek be pályamunkát, előbbiek egy, az együttélést megkönnyítő érzékenyítő prezentációval, utóbbiak pedig egy képregénnyel neveztek.

Mindkét nagyatádi csapat a kategóriájában a második legjobb lett a – most már – nemzetközi megmérettetésen. 

A tizedikes csapatot Hauzer Hanna, Luptyák Eszter és Marián Zsóka alkották, őket Sipos Margit Erika készítette fel, míg a tizenkettedikesek csapatát Gaál Vanessza, Fenyvesi Brigitta és Mátyás Boglárka erősítette, őket pedig Takács Erika készítette fel.

A tizedikes csapat

(Kiemelt kép: A tizenkettedikesek csapata)

Megosztás