Saját forrásból megvalósuló fejlesztéseket is tartalmaz a nagyatádi költségvetés

Nemcsak az Európai Uniós támogatásokból valósulnak meg fejlesztések 2024-ben Nagyatádon, hanem saját forrásból is elkészül egy sor beruházás. Egyebek között utakat építenek, több utcában elkészül a csapadékvízelvezetés rekonstrukciója, illetve megépítik a leszakadt hidat a Malomároknál.

Több út megújul a városban, az Ady utca déli szakaszán egy új, aszfaltos utat épít az önkormányzat. Mint ismeretes, jelenleg földút vezet a házak egy részéhez. Henészben még egy fejlesztést jelentettek be: a Honvéd utca végétől a temetőig a jánosmajorihoz hasonló paraméterekkel makadámút épül. Szintúgy makadámút épül Kivadáron a Rózsadomb utcában, a Fürdő utca végétől. A Rózsadomb utca kereszteződéstől jobbra és balra is házak vannak, ezek előtt is elkészül az út.

A Szarvas utca – Szabadság utca kereszteződésénél járda és kerékpárút-csatlakozás épül, hogy a gyalogosok könnyen megközelíthessék a nemrégiben nyílt Jysk és KiK áruházakat, az Arany János utcában pedig az aszfaltot teljes egészében felújítják. Szintúgy megújul a Korányi Sándor utca 4. szám alatti parkoló. A Rákóczi, a Béke és a Munkácsy utcákban elkészült a csapadékvízelvezetés rekonstrukciója, illetve a Rákóczi utca 5. szám előtt buszmegállót építenek.

Arany János utca

Két temetői beruházást is tartalmaz a 2024-es költségvetés: a központi temetőben a korábbihoz hasonló, új urnafalat építenek, illetve a kivadári temetőben a ravatalozó kap előtetőt.

A Dohánybeváltó elhanyagolt épületét felújítják, karbantartják: egyebek között kicserélik a nyílászárókat, amivel tartósan megóvhatják az épület állagát, lehetővé téve, hogy látogatható legyen az épület. A Malomárkon lévő híd korábban leszakadt, ezt megépítik – hangzott el a testület csütörtöki ülésén.

(Kiemelt kép: Az Ady Endre utca déli szakasza)

Megosztás