Tucatnyi sírt rongáltak meg a csurgói temetőben

Az egyik elkövető olyan fiatal volt, hogy nem is büntethető, másikuk, aki ellen vádat emeltek, pusztán 15 éves. Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában próbára bocsátást indítványozott a tettét megbánó fiatallal szemben.

A vádlott és a kora miatt nem büntethető társa az egyik rokonuk sírját akarta megkeresni a csurgói temetőben még 2023 márciusában, ám azt nem találták. Érthetetlen oknál fogva a fiatalok mégsem hagyták el a sírkertet, hanem motiválatlan dobálózásba kezdtek a közelben lévő sírokra helyezett tárgyakkal, így a halottak emlékére rendelt vázák, mécsesek összetörtek, az eltalált sírkövek megkarcolódtak.

Az elkövetők azonban ennyivel nem elégedtek meg, volt olyan síremlék, amelynek fejfa részét ledöntötték talapzatáról, valamint egy másikról az elhunytak nevét jelölő márványtáblát feszítették le és törték össze – írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádlott és társa cselekménye miatt a vádiratban szereplő 12 síremlék közül a legnagyobb kár abban a sírban keletkezett, amelynek helyreállítási költsége 100 ezer forintot tett ki.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában próbára bocsátást indítványozott a tettét megbánó fiatallal szemben.

A felhasznált képeket a nyomozó hatóság készítette a szemle során a megrongált sírokról.

Megosztás