Egy ezresért vert agyon egy kutyát a dél-somogyi férfi

Állatkínzás miatt indítottak nyomozást a barcsi rendőrök, miután ismerősével üttette agyon a kutyáját egy nő Darányban. Tettét azzal indokolta, hogy az állat nagyon szapora, és már nem bírja eltartani.

34 éves darányi nő 2023. február 24-én este felkereste egyik falubeli ismerősét, akinek ezer forintot ajánlott azért, hogy üsse agyon nőstény kutyáját, mert az állat nagyon szapora, és már nem bírja eltartani. A 40 éves férfi a kérésnek eleget téve, a falu határában egy fejszével több ütést mért a kutya fejére, ami az állat kimúlásához vezetett.

A police.hu azt írja, hogy a körzeti megbízottak az esetről tudomást szerezve még aznap este elfogták mindkét feltételezett elkövetőt, akiket a Barcsi Rendőrkapitányságra állítottak elő. A nyomozók állatkínzás vétsége miatt indítottak ellenük büntetőeljárást.

Korábban a kormány a Magyar Falu Program keretein belül meghirdetett egy ivartalanítási programot, az önkormányzatok támogatást igényelhettek, hogy segítséget nyújtsanak a település lakóinak a kutyák és macskák állatorvos által elvégzett ivartalanítására, az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint mikrochippel való megjelölésére. Nemrégiben hosszabb írásban számoltunk be róla, hogy a kóbor kutyák rengetek problémát okoznak a dél-somogyi falvak lakóinak. Akkor Kisbajom polgármestere elmondta, hogy hiába tették közzé az ivartalanítási akció felhívását, a faluból egyetlen állatartó sem jelentkezett, hogy szeretne élni a lehetőséggel.

police.hu
police.hu

Megosztás