Elindulhat a földgázkitermelés Csokonyavisontán

Bejárták a helyszínt, egyeztettek a gazdákkal, és a polgármesterekkel, majd idén nyáron már megkezdenék a földgázkitermelést Csokonyavisontán a MOL szakemberei.

Harasztia Attila, a település polgármestere a község közösségi oldalán azt írta: a település szempontjából kiemelkedő jelentőségű beruházásokat végez és tervez a MOL Csokonyavisontán.

– Van egy meglévő kút, amit korábban már feltártak, illetve van egy másik hely, ahol a geodéziai vizsgálatok kimutatták, hogy elég nagy eséllyel van gáz, az ehhez vezető mintegy két kilométeres utat a MOL már megépítette, illetve a fúrótorony alapjainak építését is megkezdték – mondta Harasztia Attila, aki azt is hozzátette, hogy jelentős iparűzésiadó-bevételhez juthat a település ezzel a beruházással.

Az egykori középkori erdőcsokonyai templom romjai mellett kialakított munkaterületen az egyik alap ásása közben sírhelyet találtak, ezért szükségessé vált a terület régészeti feltárása.

A polgármester szerint a MOL stratégiai célja, hogy a nemzetközi hatások csökkentése érdekében minél szélesebb körben vonjanak be hazai lelőhelyeket a termelésbe.

(Fotók: Csokonyavisonta Község Önkormányzata)

Megosztás