hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Hoppá: kiderült, a tegnapi földrengés valójában 14 600 km-re volt! Szerző: Katona József | 2022-11-23 14:04:00 | Címkék: téves jelzés, malőr, iharos-met, somogy, földrengés

Nem kis technikai malőr történt: nemcsak, hogy nem a térségünkben történt a tegnap földrengés, de még csak nem is a kontinensünkön, hanem a világ másik felén, a Salamon-szigeteken.

hirdetés

A valós helyszín Pápua Új-Guineától keletre, a Csendes-óceánon fekszik, Pogányszentpétertől hozzávetőlegesen 14 600 km-re. 

Azt pontosan nem sikerült megtudni, mi okozhatta a műszaki hibát, mindenesetre emiatt a térségünkbe helyeztek a földrengés applikációk egy 6-os erősségű rengést, ami egyébként magyar idő szerint 3 óra 37 perckor pattant ki az említett csendes-óceáni szigeteken.

- Azt az obszervatórium munkatársa sem tudta megmondani, hogy a rendszer miért ide detektálta a rengést - tájékoztatott Balázs Ferenc, az Iharos-MET portál szerkesztője. - Mint kiderült, ők már a detektálás után fél órával jelezték a katasztrófavédelemnek, hogy téves a jelzés. Erről azonban nem adtak ki még egy szűkszavú közleményt sem.

Így fordulhatott elő, hogy több forrás - köztük az Atádhír is - kiadta a hírt. 

Forrás: Google Earth
Forrás: Google Earth

 

Vissza az előző oldalra