Két holttest a Balatonban

Két holttestet találtak tegnap a balatoni vízimentők a tóban. Vélhetőleg mindketten csónakból horgásztak a tragédiát megelőzően.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) központját hívták balatonedericsi horgászok azzal, hogy két társukat hiába várják, nem jöttek ki csónakjukkal a partra. Ezt követően a központ kérte, hogy a bejelentést tegyék meg a rendőrség felé is. A két embert a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság munkatársai kezdték el keresni, egyiküket a vízen lebegve találták meg, már holtan. A másik férfi kutatását a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Búvárszolgálatának munkatársai jelenleg is folytatják. A két férfi csónakját üresen megtalálták.

Ezzel egyidőben egy másik jelzést is kaptak a vízimentők a vízirendészettől. Ebben a munkatársaink segítségét kérték, mert egy horgász Tihany-Sajkodhoz közeli vízterületen, a nádas szélén egy holttestet látott a vízen lebegni. Az ismeretlen, fürdőruhás, hosszabb ideje vízben levő férfi holttestét kiemelték és a partra vitték.

Megosztás