Koronavírus-gyanús beteg Kaposváron!

Szkafanderes mentősök szállították kórházba külföldről hazatért beteget tegnap Kaposváron – írta meg a kapost.hu. A beteg a járványra emlékeztető, felső légúti tünetekkel jelentkezett a háziorvosnál.

A beteget a kaposvári kórház infektológiai osztályára szállították. A kaposvári háziorvos megerősítette a kapost.hu értesüléseit: „egy Németországból hazatért betegről van szó, akinek a tünetei alapján szükségesnek tűnt a koronavírusra való szűrés, ezért a protokoll szerint járt el, értesítette a kórházat és a mentőket, akik a kötelező védőfelszerelésben jöttek, és elszállították a beteget.”  

A kaposvári beteg koronavírus-tesztjének várhatóan csütörtökön lesz eredménye.

Frissítés 13:28-kor:

A Sonline pár perccel cikkünk közzététele után jelentette meg a hírt, mely szerint „influenzás a kórházba szállított beteg. Nincs koronavírusos beteg Somogyban és Kaposváron, erősítették meg munkatársunknak.”

Dr. Erdő Gabriella háziorvostól megtudtuk, hogy az influenza bizonyosságát egy gyorsteszttel viszonylag hamar, akár egy napon belül is meg lehet állapítani. Feltehetően a kérdéses beteg állapotáról is ezért tudtak ilyen hamar nyilatkozni. 

Tehát úgy tűnik, szerencsére, továbbra sincs koronavírusos beteg Somogyban. 

 

Megosztás