Megrázó képek a tűzoltók vészterhes napjáról Szerző: Katona József | 2022-05-05 15:40:00 | Címkék: lángba borult autó, halálos baleset, somogy, tűzoltó

Két súlyos esethez is vonulniuk kellett tegnap a somogyi tűzoltóknak. Lángba borult egy gépkocsi az M7-esen, már az utastere is égett. A másik esetnél feszítővágóval szabadították ki a sofőrt, de már menthették meg.

A Kadarkút és Bárdudvarnok közötti útszakaszon frontálisan karambolozó autók közül az egyikbe egy ember beszorult. Őt a kaposvári hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki, az életét azonban már nem lehetett megmenteni. A másik autó vezetőjét a mentők kórházba szállították. 

Fotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Már az utasteret emésztették a lángok, amikor kigyulladt egy személyautó motortere az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Ordacsehi térségében szerda este. A tűzesethez riasztott balatonboglári önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az autó mind a négy utasa időben kiszállt a gépkocsiból, így nem sérültek meg. 

Fotó: Balatonboglár ÖTP
Fotó: Balatonboglár ÖTP - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ma pedig már a védőszentjükre emlékeztek a somogyi tűzoltók megyeszerte. A Flórián-napi megyei ünnepségen, Toponáron Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese mondott köszönetet a somogyi tűzoltóknak áldozatos munkájukért, valamint családjaiknak a támogatásukért. 

A napokban több ünnepséget is tartottak Flórián napja alkalmából a megyében, amelyeken számos somogyi tűzoltó vehetett át elismerést kimagasló teljesítményéért. A nagyatádi megemlékezésről készült felvételeket alább láthatják.

Fotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vissza az előző oldalra