hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák! 2018-01-12 11:36:59 | Címkék: katasztrófavédelem, tŰz, somogy, karácsonyfa

A karácsonyi ünnepek ugyan lezárultak, de sokan Vízkereszt elmúltával is meghagyják a karácsonyfát. Ám ezek veszélyessé válhatnak!

hirdetés

A vágott fenyőfa a meleg szobában néhány hét alatt kiszáradhat, ezzel jelentősen nő a gyúlékonysága. Fontos, hogy az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán ne gyújtsák meg a maradék csillagszórót, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát!

Égő karácsonyfa oltását csak akkor szabad megkezdeni, ha a rajta lévő elektromos égősor csatlakozóját már a dugaljból kihúztuk! Saját testi épségünket azonban ne veszélyeztessük! A mellékelt videóban, is jól látható, hogy a nyílt láng közelében lévő gyúlékony anyag és a kiszáradt fenyő néhány másodperc alatt lángba borul! Ilyen esetben sose kíséreljük meg mi az oltást, hívjuk a tűzoltókat a 112-es segélyhívószámon!

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a gyertyákat, a karácsonyfán a csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

 

Vissza az előző oldalra