9000 liter gázolajat loptak

A kaposvári rendőrök vádemelést kezdeményeztek a tettesek ellen, akik nagyjából másfél éve csapolták meg mezőgazdasági gépek üzemanyagtartályát. A nyomozás során megállapították: a cég megkárosítása belső munka volt.

A kaposvári vállalkozás képviselői 2016. december 13-án tettek feljelentést, miután észrevették, hogy a 2016. július és november közötti időszakban mezőgazdasági gépeik üzemanyag-felhasználása kiugróan megnövekedett. Ezt a változást azonban az ellátott feladatok nem indokolták. A gyanússá vált adatok miatt ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol a gépek körül kannákat és slagokat találtak.

Az ügyben nyomozást indított a kaposvári rendőrség, amelynek eredményeként a rendőrök megállapították, hogy az intézmény három dolgozója közel 3,1 millió forint értékben, több mint 9000 liter üzemanyagot lopott el. A 47, az 54 és az 57 éves kaposvári lakosokat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban fejezte be. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Forrás: police.hu

A kép illusztráció!

Megosztás