A kollégium bezár, a gyakorlati képzés marad Középrigócon

Sajtóközleményben reagált a Kaposvári Szakképzési Centrum a középrigóci kollégium bezárásának hírére. A közlemény szerint nem a magas fűtési költségek miatt zárják be az intézményt.

Ahogy korábban megírtuk, Barcstól nem messze bezár a középrigóci kollégium. A tanulókat a belvárosi kollégiumba helyezik el. 

A szakképzési centrum válaszában azt írta, hogy a két kollégium összevonására a kollégiumi kapacitások optimalizálása érdekében kerül sor, ugyanis a barcsi kollégiumi épület 210 férőhelyes, ám csupán 140 fő igényelt kollégiumot az új tanévben. A közlemény a belső levelezésekben említett megfizehetetlenül magas fűtési költségekre nem tér ki.

A középrigóci gyakorlati helyszín és a belvárosi kollégium között az iskolabuszt továbbra is biztosítják.

A Kaposvári Szakképzési Centrum sajtóközleménye:

A kollégiumi kapacitások optimalizálása érdekében kerül sor a Kaposvári Szakképzési Centrum Barcsi Kollégium két telephelyének  – a Barcs belvárosában és a Barcs-Középrigócon, a Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdészeti oktatási bázisának területén található intézményrész – összevonására, miután az utóbbi években mindkét épület kihasználtsága csökkent.

A barcsi kollégiumi épület férőhelyeinek száma 210 fő, ahol a férőhelyet igénylő tanulók – akiknek várható létszáma 140 fő – kényelmesen elhelyezhetőek. Az erdészképzés gyakorlati helyszíne továbbra is Középrigóc, ahová az órarendnek és az egyéb tevékenységeknek megfelelően az iskolabusz szállítja a diákokat.

A szakképzési centrum arra a kérdésünkre, hogy mi lesz az évekkel ezelőtt milliárdos összegből felújított egykori Széchenyi-kastély sorsa továbbra sem reagált. Amint válaszolnak, közölni fogjuk.

(Nyitókép: Röhrig Dániel)

Megosztás