A pezsgők miatt tört föl háromszor egy lakókocsit

A Nagyatádi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki háromszor is feltört egy lakókocsit.

A 40 éves vádlott 2021 júniusában egy zákányi horgásztóhoz leállított lakókocsihoz ment abból a célból, hogy élelmiszert és szeszes italt tulajdonítson el.

A férfi először a helyi horgászegyesület lakóautójának egyik plexi ablakát törte be, majd bemászott a lakótérbe, ahonnan négy pezsgőt lopott el, amit később elfogyasztott, az üvegeket pedig a környéken eldobálta.

A terhelt három nap múlva ismét megjelent a lakókocsinál és az OSB lappal fedett korábbi ablak helyett egy másik ablakot betörve újabb négy üveg pezsgővel távozott.

Amikor a vádlott harmadszor is ellátogatott a kocsihoz, a kitört ablak elé szerelt OSB lapot szakította le a bejutás érdekében. A férfi ez alkalommal egy pezsgőt megivott a helyszínen, majd a kiürült üveget borral töltötte meg. A terheltet ekkor zavarta meg az egyesület elnöke, aki maradásra szólította fel, azonban a vádlott a borral együtt elfutott.

A férfi közel 10.000 forint értékű szeszes italt tulajdonított el jogtalanul.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a különös visszaeső vádlottal szemben.

 

Megosztás