Autót loptak, hogy tyúkot lophassanak

Füstbe ment a két férfi nagyszabású tyúkrablási akciója, amikor már a zsákmánnyal hazafele tartva árokba hajtottak az erre a célra lopott járművel. A rendőrök mindkettőjüket elfogták.

Múlt szombat délutánra időzítette tervét a két pálmajori férfi: a faluban egy ház udvara elől először eltulajdonítottak egy autót, majd azzal célszemély házához hajtottak Kiskorpádra. A melléképület ajtaját felfeszítve összesen 15 tyúkot zsákmányoltak. Már visszafelé tartottak Pálmajorba, amikor a 17 éves sofőr ismeretlen körülmények között az árokba hajtott. Az autót hátrahagyva, a tyúkokat egy zsákba rakva gyalogszerrel folytatták hazaútjukat. A rendőri közlemény szerint „a körzeti megbízott tapasztalatának és személyismeretének köszönhetően a rendőrök látókörébe került egy 22 éves férfi és egy 17 éves fiatalkorú, akiket az egyenruhások rövid időn belül elfogtak és előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A két férfi beismerő vallomást tett, a nyomozók mindkettőjüket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint az óvatlan vezető ellen eltiltás tartama alatti vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak. Értesüléseink szerint a tyúkokat visszajuttatták a tulajdonosnak.

Megosztás