Böhönyén őrjöngött, öt autó látta kárát

Egy éjszaka alatt két autót kifosztott, kettőt megrongált, egyet pedig ellopott egy férfi Böhönyén még januárban. Fegyházbüntetés vár rá, úgyhogy a böhönyei autótulajdonosok fellélegezhetnek.

Elképzelhető, hogy haragudott az autókra az a férfi Böhönyén, aki egy januári éjszakán úgy döntött, hogy egy udvarban álló kocsiból ellopja a rádiómagnót, majd ezt követően egy pékség előtt parkoló autóból készpénzt, valamint pénztárcát lopott. Vélhetően nem volt elégedett a zsákmánnyal, mert az ezután útjába kerülő két autó közül az elsőnek betörte az ablakát, a másiknak pedig a tetőponyváját vágta szét, illetve, ha már ott volt, akkor tetőcserepeket ragadott, és megdobálta vele a kocsi ajtaját és ablakát.

Néhány órával később elképzelhető, hogy lenyugodott, mert a következő autót, amivel találkozott, azt inkább ellopta, de az utazás nem tartott sokáig, mert a szomszéd településen félreállt, kiszállt és ismeretlen helyre távozott. Tetőcserép nem volt nála, ezért az ellopott autót nem dobálta meg.

A marcali rendőrök viszonylag hamar azonosították az autókra fokozottan veszélyes férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. Kiderült az is, hogy többszörös visszaesőről van szó, emiatt halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől való eltiltás vár rá.

Megosztás