Csaknem 10 millió forintot csalt ki az interneten

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta meg az ügyészség azt a büntetett előéletű férfit, aki egy internetes oldalon olyan munkagépeket hirdetett eladásra, amikkel nem rendelkezett.

A Marcali Járási Ügyészség vádirata szerint a 22 évesl férfi 2019 júliusától egy éven keresztül (őrizetbe vételéig) adott fel az interneten olyan valótlan hirdetéseket, amelyekben eladásra kínált nagyobb értékű kotrógépet, traktort, homokrakodót, quadot. A vádlott a hirdetéseihez más, valósan eladásra kínált járművekről tett fel képeket, valamint többször álnevet használt.

A kedvező áron elérhető munkagépeket többen is meg akarták vásárolni, akiktől a vádlott minden esetben előre utalást kért, ezen összegek 30 ezer forinttól 1 millió forintig terjedtek.

A nyerészkedő férfi az utalásokat követően azonban elérhetetlenné vált, se a gépet, se az előleg összegét nem küldte meg annak a 40 sértettnek, aki pénzt utalt neki.

A vádlott a csalássorozattal csaknem 10 millió forint kárt okozott.

A különös visszaeső férfival szemben az ügyészség előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról való lemondás esetére 5 év és 6 hónap börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást indítványozott a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás