Elhunyt Kácsor László fotóriporter

Kilencvenhárom éves korában elhunyt Kácsor László fotóriporter, az MTI volt munkatársa – közölte Vízvár község önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

Kácsor László 2011 óta volt a Somogy megyei Vízvár község lakója, és az önkormányzat közlése szerint december 23-án hunyt el.

Kácsor László 1929-ben született Aradon, a középiskolát Nagyváradon végezte el. 1945-ben érkezett Budapestre, ahol kitanulta a kovácsmunkát. 1952-től harminc éven át dolgozott a Magyar Távirati Irodánál, előbb a belpolitikai rovatánál, majd a fotórovatnál. 1982-től szabadúszó újságíró lett, főleg természetközeli témákról írt cikkeket, később könyveket. Első könyve a Horgászösvények volt, ezt követte a Barátom, a természet, a Gemenc, a Vízi barangolások, a Bogrács és nyárs, a Velencei-tó, a Vízparti táborozás, valamint A folyók élni akarnak.

1991-ben a Baranya megyei Matty községben Madár emlékparkot (Pantheon avium) hozott létre, a kopjafák a tizenhárom kipusztult honi madárfajra emlékeztetnek. 2014-ben Pro natura díjat kapott a Magyar Természettudományi Társulattól.

(Nyitókép: Depositphotos)

Megosztás