Elkezdett lopni a boltból, és nem bírta abbahagyni

Június végén kezdett el élelmiszert és kozmetikai cikkeket lopni egy ötvenes éveiben járó férfi Somogyban. Miután többször tetten érték, egy másik üzletláncban folytatta a lopást. Annyit lopott, hogy őrizetbe vették.

Gyorsított eljárásban emeltek vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki egyszerűen nem bírta abbahagyni a bolti lopást. Erre a tevékenységre még június végén szokott rá, akkor napi szinten lopott az egyik áruházláncból. Elsősorban élelmiszereket, néhány esetben pedig kozmetikai cikkeket és háztartási vegyiárukat. A „bevásárlókosarát” minden alkalommal kiegészítette egy bizonyos fajtájú kávékrémporral is.

Mivel többször tetten érték, ezért egy másik áruházlánc boltját fosztogatta tovább, és július végére már annyira nem bírta kordában tartani ezt a tevékenységet, hogy a kaposvári nyomozók kénytelenek voltak őrizetbe venni.

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit az utolsó részcselekmény elkövetésétől számított három napon belül, még az őrizetbe vétel tartama alatt a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság végül az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit 120 óra közérdekű munka büntetésre ítél, de az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, ők felfüggesztett fogházbüntetésre ítélnék a férfit.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás