Eltörte a volt élettársa orrát, rátörte az ajtót, hogy magával vigye közös gyereküket

Nem a legjobb módját választotta a közös gyerekfelügyelet feltételeinek kialakítására egy somogyi férfi, olyannyira nem, hogy egyebek között eltörte a volt élettársa orrát, illetve berúgta az ablakot is.

Áprilisban szakadt meg az élettársai kapcsolat egy húszas éveiben járó férfi, valamint az élettársa között. A férfi el is költözött a Barcshoz közeli községben található, közösen lakott házukból. Ám az élettárs áldott állapotban volt, és nem sokkal később megszületett a közös gyermekük, amiről a vádlott is értesült. A sértett családjának kérése ellenére a férfi megjelent korábbi lakóhelyén, majd valami oknál fogva úgy érezte, hogy a csecsemő nála jobb helyen lenne, mint az anyánál, ezért üvöltve követelte a gyermek átadását. Hogy szavainak nyomatékot adjon, a gyermeke édesanyjának az orrát eltörte. Értelemszerűen ettől nem közeledtek az álláspontok, olyannyira nem, hogy a sértett a házba menekült, melynek bejárati ajtaját édesanyjával együtt nyomták kifelé azért, hogy a férfit megakadályozzák a bejutásban. 

A vádlott itt még mindig nem érezte, hogy valószínűleg nem lesz különösebben célravezető, amit tesz. Többször megrúgta az ajtót, amely végül bevágódott, és eltalálta a volt élettársat is. Végül a nő rokonai igyekeztek rendet tenni, kivezették az ingatlanról a vádlottat, aki azonban távozása után visszafutott és a kirúgta a ház ablakát. 

Néhány hónappal később a férfi újfent visszatért a volt élettársa házához, az ekkor kialakult veszekedés során pedig a lakóház másik ablakát is betörte, így összesen több mint nyolcvanezer forint kárt okozott a sértettnek.

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A megrongált ablakról a fényképet a nyomozó hatóság készítette.

Megosztás