Embercsempészt fogtak el Somogyban

11, magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló illegális bevándorlót találtak a somogyi rendőrök egy román kisteherautóban szombaton, akiket átadtak a román hatóságoknak, a sofőrt pedig őrizetbe vették.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján a járőrök 2023. március 11-én délelőtt az M7-es autópálya egyik autópálya pihenőjében intézkedés alá vontak egy román honosságú kisteherautót – írja a police.hu.

A Nagykanizsa irányába tartó kisteherautót egy román férfi vezette. Az ellenőrzés során kiderült, hogy 11, magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló illegális bevándorló utazik a raktértben, akik nem tudtak hitelt érdemlően bizonyítani magyarországi tartózkodások jogszerűségét.

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően, az országok közötti megállapodás alapján a migránsokat Nagylaknál átadták a román hatóságoknak. A 31 éves járművezetőt a Somogyi Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészéssel gyanúsítja, a kihallgatása után őrizetbe vették.

A rendőrségi közlemény kiemelte, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Fotó: police.hu)

Megosztás