Fákat döntött, víztornyot rongált a szélvihar

Az elmúlt napok időjárása a somogyi tűzoltóknak is adott munkát – számolt be a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egyebek között fa dőlt az útra Segesd és Somogyszob között.

Az elmúlt napok viharai munkát adtak a somogyi tűzoltóknak. A Nagyatádi Hivatásos Tűzoltókat Segesd és Somogyszob közé riasztották, ahol egy fa dőlt az útra, de Somogyban összesen hét alkalommal kérték a tűzoltók segítségét.

Fotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP

A hétfő éjszakai vihart követően kedden hét alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét útra dőlt fák, villanyvezetéken fennakadt faágak eltávolításához. Kaposfőn a víztorony lemez burkolatát bontotta meg a viharos szél, amit a kaposvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő kosarából a helyére rögzítették.

Fotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP

Kedd éjjel villám csapott egy lakóházba Marcaliban, a Virág utcában. Az egyik szoba füsttel telítődött, ezért a város hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet, de tüzet nem tapasztaltak. Az épületben két felnőtt és két gyerek tartózkodott, az eset során senki sem sérült meg. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy vizsgáltassa át szakemberrel az épület elektromos hálózatát, addig a család az udvarban lévő másik épületbe költözött.

Megosztás