Húsvétkor tíz ittas járművezetőt kaptak el Somogyban

Húsvét vasárnap és hétfőn több ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Somogy megyében: tíz esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a húsvéti ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítottak a balesetek megelőzésére, a zavartalan közlekedés biztosítására. A közutakon fokozott rendőri jelenlétre kellett számítaniuk a közlekedőknek. Ennek ellenére az elmúlt két nap folyamán, 2019. április 21-22. között tíz esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Mindannyiuk ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

 

Megosztás