Húszmilliónál is többet csalt ki ismerőseitől a somogyi nő

Vádalt emeltek azzal a huszonéves somogyi nővel szemben, aki előbb a barátai bizalmával élt vissza, majd különböző valótlan történetekkel másoktól is milliós összegeket csalt ki.

A vádirat szerint a fiatal nő hosszabb ideje csalt ki pénzeket megélhetése biztosítására. A vádlott kezdetben ismerősei bizalmával élt vissza, egyik gyerekkori barátjától 2016. évtől kezdődően közel 4 millió forintot kért kölcsön anélkül, hogy azt vissza tudta volna fizetni, míg egy másik ismerősét azzal ejtette tévedésbe, hogy segít neki munkát szerezni külföldön, amivel 1,5 millió forint kárt okozott.

A vádlott egy másik sértettől 2 millió forintot kért kölcsön, amit határidőre nem tudott visszaadni, sőt még további pénzek átadására vette rá a megtévesztett férfit, aki a végén több mint 3,5 millió forint kárt szenvedett. A vádlott egy idő után kimerítette az ismerősi körét, így az újabb sértettek megtévesztéséhez már egyre nagyobb ívű történeket adott elő: az egyik sértettet azzal tévesztette meg, hogy Svájcban dolgozik, és több mint 50 millió forintot fektetne a sértett cégébe, de előbb még 700 ezer forint átutalására vette rá az áldozatát.

A fiatal nő egy másik sértettől budapesti lakásvásárlásra hivatkozva kért 10 millió forintot, holott ilyen lehetősége nem volt, és az átvett összegből néhány korábbi tartozását egyenlítette ki, illetve azt egyszerűen felélte. A vádlott ezenkívül több sértett előtt is hitelközvetítőnek adta ki magát azzal, hogy kedvezményes svájci hitel megszerzésében tud segítséget nyújtani, de ahhoz előbb folyósítási előleget kell fizetni, aminek több sértett is bedőlt.

A vádlott a bűncselekménysorozattal összesen 8 embert ejtett tévedésbe, akiknek összesen 21 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt – írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

(A nyitókép illusztráció: depositphotos.com)

Megosztás