Kenuval mentették ki a sötétben eltévedt ittas férfit a Balatonból

Ezért ne igyunk és fürödjünk egyszerre: tegnap este egy férfi ittasan beúszott a Balatonba másfél kilométerre a parttól, és eltévedt. Egy kenus sietett a segítségére, aki meghallotta a segélykiáltását.

A fonyódi vízirendőröket július 15-én este 10 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, hogy valaki segítségért kiabál a Balatonból. Rögtön ezután kenujával a bajba jutott fürdőzőhöz sietett.

Mint kiderült, az éjszakai sötétben, ittas állapotban, a parttól már másfél kilométerre eltávolodva észlelte a 43 éves monorierdői lakos, hogy nem tudja, merről indult. Kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott. Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. A vízieszközzel kapaszkodót nyújtott a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte pozíciójukat.

Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták.

Megosztás