Kerékpárút épül Mesztegnyő és Marcali között

Kerékpárút létesül a somogyi Mesztegnyő és Marcali között, az 525 millió forintos beruházás szeptember végén fejeződik be – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.

Azt írták: a teljes egészében európai uniós és hazai pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés a több mint 10 kilométernyi kerékpárút építése, illetve kerékpársáv kijelölése mellett magában foglalja kerékpárparkolók elhelyezését, valamint járdák, utak felújítását is.

A kerékpárút érinti Kelevíz települést és csatlakozik a Marcali-Kéthely, azon keresztül a kivitelezés alatt álló Kéthely-Balatonmáriafürdő kerékpárúthoz, a Balatoni Bringakörúthoz, amellyel egy térségi jelentőségű kerékpáros útvonal jön létre – tették hozzá.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy a kerékpárutak építése, ezzel együtt a kerékpárhasználat elterjedése hozzájárul a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás