Két liter borral öblítette le a két deci pálinkát, majd autóval menekült a rendőrök elől

Három deci sörrel is higította a szeszkombinációt, majd bepattant az aznap vásárolt, rendszám nélküli kocsiba: társaságra vágyott az italozás folytatásához. Mikor igazoltatni akarták, ő inkább a gázra taposott.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki részegen menekült a rendőrök elől Böhönyénél. 

A 29 éves vádlott – aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett – 2020 novemberében egy délelőtt alatt nagy mennyiségű szeszes italt – két liter bort, három deciliter sört, és két deciliter pálinkát – fogyasztott, ennek ellenére nem sokkal később a lakóhelyétől mintegy tíz kilométerre található szomszéd községbe vezetett egy általa aznap vásárolt, rendszám nélküli autóval.

Az ittas férfi célja az volt, hogy az útközben felvett ismerősével visszautaznak a lakóhelyére, és tovább folytatják az italozást, az úton azonban a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá akarta vonni. Ahelyett, hogy eleget tett volna a rendőri utasításnak, a vádlott növelte a sebességét, és megpróbált elmenekülni az őt követő, megkülönböztető fény- és hangjelzést is használó rendőrautó elől.

Amikor a szökni próbáló vádlott később egy földesútra kanyarodott, az autója a sáros útszakaszon megsüllyedt, így az autós üldözés során senki sem sérült meg. 

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű férfival szemben elzárás és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

(A nyitókép illusztráció)

 

Megosztás