Kiskorú mostohatestvérét rontotta meg egy férfi Somogyban

A vádlott közös szobában aludt a sértettel, amit arra használt fel, hogy befolyása alá vonja a nála jóval fiatalabb, 12. életévét be nem töltött sértetett. A Kaposvári Törvényszék fegyházbüntetésre tett indítványt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a huszonéves férfival szemben, aki kiszolgáltatott helyzetben lévő mostohatestvérét rontotta meg – fogalmaz a főügyészség közleménye.

A vádlott édesapja élettársi kapcsolatot létesített a lány anyjával, majd egy idő után a vádlott is hozzájuk költözött, aki ottléte alatt a sértettel, és annak két másik testvérével aludt közös hálószobában, amit a férfi arra használt fel, hogy befolyása alá vonja a nála jóval fiatalabb, 12. életévét be nem töltött sértetett.

Ennek során először csak közös ágyban aludtak, majd a vádlott elkezdett szexuálisan közeledni a kislányhoz, végül pedig szexuális cselekményt is végzett a kiskorú lánnyal.

Az esetre a kislány egészségügyi vizsgálatával összefüggésben derült fény, majd miután arról a nyomozó hatóság is tudomást szerzett, nyomban őrizetbe vették a vádlottat, akinek a letartóztatására az ügyészség indítványt tett.

 Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás és a kiskorúak nevelésével összefüggő foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A kép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás