Magassarkúval verte a főnökét egy nő Somogyban

A vádlott egyik reggel öt perc késéssel jelent meg a munkahelyén, amit az üzletvezető-helyettes szóvá tett. A nő magassarkú cipőt ragadott, és addig ütötte a főnökét, amíg az földre került. Az esetről videó is készült.

Munkakezdés után öt perccel ért a munkahelyére az nő, akit most 140 óra közérdekű munkára ítéltek. Történt ugyanis, hogy a nő nehezményezte, hogy az üzletvezető-helyettes felhívta a figyelmét a pontos munkakezdés előnyeire, főleg azért, mert a vádlott a saját nyilvántartása szerint korábban egy órával többet dolgozott, és vélhetően így kívánta lecsipegetni a felhalmozott perceket, ám erre a főnöke hozzátette, hogy nem egy órával többet, hanem három órával kevesebbet töltött a munkahelyén.

Ettől a vádlott teljesen elveszítette az önuralmát, olyannyira, hogy a polcról magához vett egy magassarkú cipőt, és legalább hét alkalommal verte fejen a főnökét vele, aki az ütlegeléstől a földre esett. A további veréstől pusztán egy jószándék által vezérelt munkatárs mentette meg, aki a dühöngő elkövetőt eltávolította a földre került főnök közvetlen közeléből.

A bántalmazás következtében a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett, valamint nyílt seb keletkezett a fejbőrén.

Az eset még 2023 áprilisában történt, a Kaposvári Járásbíróság a 2023. május 31-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 140 óra közérdekű munkát szabott ki. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

Tanulságul az eseményeket az áruház biztonsági kamerája rögzítette:

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás