Megcsonkították a szarvast az orvvadászok

A gímszarvasnak lefűrészelték az agancsait a Pusztakovácsi melletti erdőben szeptember elején. A környéken több hasonló barbárság is történt, mígnem a napokban elfogták a rendőrök a tetteseket: egy nőt és egy férfit.

Pusztakovácsi külterületén orvvadászok elejtettek egy gímszarvas bikát, aminek az agancsait lefűrészelték – erről érkezett bejelentés a Marcali Rendőrkapitányságon 2018. szeptember 5-én. Ezt követően októberig több hasonló eset is történt a környéken.

A járőrök 2018. október 13-án 22 óra körül Bodrog közelében egy gépkocsiban igazoltattak egy nőt és egy férfit. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök a hátsó ülésen egy távcsöves lőfegyvert, lőszereket, vasfűrészt és vadászathoz használt eszközöket találtak, amiket lefoglaltak. Megállapították, hogy a 32 éves férfi rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, de vadászengedéllyel nem.

Mivel a kaposvári lakosok gyanúsíthatóak voltak a Pusztakovácsi határában elkövetett orvvadászattal, ezért az egyenruhások elfogták és előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 32 éves férfit és a 38 éves nőt orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ők vallomásukban elismerték a bűncselekmény elkövetését.   

Megosztás