Pénzhamisításban is utazott a korábban autós ámokfutás miatt megvádolt férfi

Folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki összesen hétszer fizetett, ill. kísérelt meg fizetni az általa hamisított bankjegyekkel.

A 38 éves, letartóztatásban lévő vádlott 2020 szeptembere előtt megszerzett több, „MINTA” felirattal ellátott bankjegy másolatot, amiket otthonában játék céljából tartott. A vádlott később – az ezer, illetőleg öt-, tíz és húszezer forintos címletű – másolatokról a minta feliratot eltávolította, majd azokról 102 db jó minőségű, a valódi bankjegyekre megtévesztően hasonlító másolatot készített, és elhatározta, hogy azokkal megkísérel a forgalomban fizetni.

A vádlott először 1.100 forint értékű gyümölcsöt próbált megvásárolni egy hamis húszezer forintos bankjeggyel, azonban amikor az eladó észlelte a bankjegy hamisságát, a vádlott valódi pénzzel fizetett. A férfi a következő alkalommal sem járt sikerrel, később azonban az egyik kaposvári pékségben már elfogadtak egy tízezer forintos hamis bankjegyet.

A vádlott ezután még három alkalommal fizetett hamis bankjeggyel, így összesen 35 ezer forintnak megfelelő hamis pénzt hozott forgalomba, amíg 2020. október elején elfogták. Az ügyészség indítványára ekkor a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, azonban a férfi ellen a kényszerintézkedés ideje alatt újabb feljelentés érkezett a nyomozó hatósághoz, mert szándékos rongálást követett el a büntetés-végrehajtási intézetben.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a forgalomba hozott hamis pénzösszegnek megfelelő vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

A vádlott hamis pénzzel történő fizetését az egyik üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

A vádlott korábban autós ámokfutást rendezett Kaposvár belvárosában. Egy forgalmas útkereszteződésben elkövetett közlekedési szabályszegése után a járőrök jelzésére nem állt meg, hanem hosszasan menekült előlük autójával, néha 90-100 km-es óránkénti sebességgel, miközben számos veszélyhelyzetet idézett elő: egyebek között balról hajtott be egy körforgalomba, és felhajtott egy kerékpáútra is.

 

 

 

Megosztás