Szexuálisan zaklatta társait a gyermekotthonban a somogyi fiatal

Az egyik áldozata mindössze 5 éves volt. A 15 éves tettest áthelyezték egy másik otthonba, ahol egy 11 éves gyermek ellen követett el szexuális bűncselekményt. Letartóztatásban van, javítóintézetbe kerülhet.

Tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben az ügyészség, aki két Somogy vármegyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait – írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020 évben gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta 5 éves nevelttársát, eltorlaszolta az ajtót, aztán rávette a gyermeket, hogy fogja meg nemi szervét, majd ruha nélkül a sértettre feküdt. A vádlottat ekkor az egyik nevelő zavarta meg, aki nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt.

A terhelt egy másik otthonban további két gyermeket abuzált, akik közül az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített sértett kiabálni kezdett és kimenekült a szobából. A 11 éves gyermek esetében a vádlott véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelttársuk a folyósóról észrevette, hogy mi történik a terhelt szobájában, és azonnal értesítették a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság készítette az egyik helyszínen.
A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság készítette az egyik helyszínen.

 

Megosztás