Ünnep lesz Európa legnagyobb nárciszmezején

Nárcisznapot tartanak Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása alkalmából április 29-én Babócsán. A dél-somogyi település Basa-kertjében 25. alkalommal várják a páratlan látványosság iránt érdeklődőket.

A szervező Babócsáért Egyesület a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a somogyi település immár huszonötödik alkalommal várja az érdeklődőket, írta az MTI.
A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz végvári forgatag, íjászat, kézműves vásár, gyermekműsor, főzőverseny, táncelőadás és több koncert is.

Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezeje. Fotó: Babócsáért Egyesület Facebook-oldala
Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezeje. Fotó: Babócsáért Egyesület Facebook-oldala

A település honlapja szerint a rendezvény helyszíne, a Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején tizenhárom hektáros területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére.
Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

Megosztás