Vesztegetni akart, hogy lopni tudjon

Vesztegetés és lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a somogyi férfival szemben, aki sikertelenül próbált megvesztegetni egy biztonsági őrt, hogy lopni tudjon.

A vádirat szerint a marcali férfi 2022 márciusában burkolóként dolgozott egy nagyobb Balaton parti építkezésen, ahol elhatározta, hogy közel fél millió forint értékben különböző építőanyagokat fog ellopni. Az építkezésen ugyanakkor biztonsági őrök is dolgoztak, ezért egyiküknek pénzt ajánlott azért, hogy engedje kivinni a lopáshoz összekészített dolgokat.

Azonban a biztonsági őr az ajánlatról tájékoztatta a felettesét, aki arra utasította, hogy látszólag egyezzen bele a vesztegetésbe annak érdekében, hogy a vádlottat az ellopni szándékozott építési anyagok elvitele közben tetten érjék.

Miután a biztonsági őr a megbeszéltek szerint látszólag elfogadta a vesztegetési pénzt, a vádlott abban tudatban hagyta el az építési területet, hogy nem fogják megállítani a lopott építőanyagokkal, de a kapun kívül a biztonsági szolgálat tagjai feltartóztatták, és a történtekről bejelentést tettek a Siófoki Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.

 

Megosztás