Szombaton Somogyszobon bőgtek fel a motorfűrészek

Itt rendezték meg ugyanis a STIHL országos fakitermelő bajnokságának dél-dunántúli fordulóját, amelynek a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. adott otthont. Itt 6 csapat a versenyen, 3 pedig azon kívül indult. Nagyatádi érdekeltségű továbbjutóval zárult a megmérettetés.

A STIHL versenyén jellemzően fakitermelők és tűzoltók szoktak indulni. Ez szombaton sem volt másképp Somogyszobon, ahol a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. adott otthont a megmérettetésnek. A szervezők munkáját dicséri, hogy a finoman szólva sem a tömegigényt kiszolgáló sportág köré olyan programot szerveztek, ami összehozta a térség szakmabeli és laikus embereit.

A fakitermelő bajnokság regionális fordulóján nagyatádi érdekeltségű csapat is versenyzett. Mielőtt erről bővebben írnánk, a verseny menetét is érdemes egy pár szóban összefoglalni: négyfős csapatok vágnak szeletet rönkökből, a feladatok között szerepel a fadöntés, a fa leágazása, darabolása, hasítása és választákolása. Mindezeket a feladatokat időre kell elvégezni. A gyorsaságon túl a legfontosabb szempont, hogy balesetmentesen, egymásra vigyázva dolgozzanak a csapattagok. Aki mégsem így tesz, az 20 másodpercnyi büntetést kap minden egyes szabálytalanságért.

Ezeken túl van még egy szerelési forduló is, ahol a motorfűrészt kell szét- és összerakni.

A nagyatádi érdekeltségű csapatban (Wibeba Hungária Kft. néven) Vlasics Zoltán, Balatincz János, Szerecz Csaba és Szerecz József indultak a versenyen. Ők végül az ötödik helyet szerezték meg, amivel bejutottak a szeptemberben esedékes országos döntőbe, amelyet Bábolnán rendeznek majd meg.

Nagyon jó és színes program volt a versenyen kívül is, de a szervezőket köszönet illeti azért, hogy ilyen jól megszervezték, illetve a versenybírók és segítők is profik voltak. A verseny összehozta a közösséget, jó érzés volt, hogy olyanok szurkoltak, akikkel korábban együtt dolgoztunk, és ismertük egymást – foglalta össze a tapasztalatait Vlasics Zoltán és egyben reményét fejezte ki, hogy a jövőben is rendeznek a térségben fordulót.

A verseny legjobbja egyébként a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. lett. Nézzék meg rövid hangulat-videónkat is:

(Fotók, videó: Ormai Bálint)

Megosztás