Többféle növényvédelmi munkát végeznek a napokban Nagyatádon

Június 24. és július 7. között a platán- és vadgesztenyefák, június 25. és 28. között pedig a közterületi díszfák lombjait permetezik az esti, éjszakai órákban Nagyatádon.

A platánok és vadgesztenyefák esetében a munkálatokat elvégző Növényvédő és Kártevőirtó Kft. kéri adott időszakban – tehát június 24. és július 7. között (a munkát az időjárás függvényében végzik az említett napokon) – az ablakok bezárását, az erkélyeken a használati tárgyak és a fogyasztásra szánt növények takarását. 

Jelezték azt is, hogy a permetezés erős zajhatással jár, ezért előre is elnézést kérnek a lakosságtól. Azt is közölték, hogy a permetezés során felhasznált szer a melegvérűekre nem veszélyes, illetve nem okoz kárt a tárgyakban, személygépkocsikban sem. 

  • Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap (permetezést követően, felszáradás után a területre lehet menni)
  • Élelmezési egészségügyi várakozási idő: 14 nap 

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban kérdésük adódna, információt 70/324-5395, 76/507-454 telefonszámon kérhetnek – írják.

Ezeken túl a díszfák lombkoronáját is permetezni fogják, ezt a munkát június 25. és június 28. között végzik este és éjszaka.

A növényi károsítók ellen kijuttatott szer a melegvérűekre, méhekre és az élő környezetre nem veszélyes, az épített környezetben, tereptárgyakban pedig nem tesz kárt – jelezte a munkát végző Környezetvédelmi Növényvédő Közkereseti Társaság. 

A díszfák lombkoronájának permetezéséhez a Mospilan 20 SG (rovarölő) 0,4kg/ha, Decis Mega (rovarölő) 0.45l/ha, Topas 100 EC (gombaölő) 0,65l/ha, Nonit (tapadásfokozó) 0,025% szereket használják a szakemberek.

Megosztás