Szúnyoggyérítés lesz Nagyatádon

Földi szúnyoggyérítést végez Nagyatádon a következő hét elején a Szerocor Konzorcium, és egyben felhívják a figyelmet: a kijuttatott készítmény a méhekre veszélyes, ezért a méhészetekben tegyék meg a védőintézkedéseket.

Nagyatád is sorra kerül a 2017 óta már a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítési programban, méghozzá június 24-én (hétfőn) érkeznek a Szerocor Konzorcium szakemberei a városba. Bár nem sok esély van rá, hogy rossz idő lesz, ám, ha mégis, akkor pótnapoknak június 25-ét és június 26-át jelölték meg.

A földi kémiai irtás a napnyugtát követő időszakban történik. A felhasználandó vegyszerek: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. Ez a készítmény a kijuttatott formában kizárólag a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberekre nem veszélyes, a környezetet sem károsítja, hatóanyaga pedig néhány órán belül lebomlik – írták, és egyben kiemelték: a kijuttatott szer a méhekre veszélyes, ezért azt kérik a méhészetektől, hogy tegyék meg a szükséges védőintézkedeseket.

Ezen felül azt is közölték, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni, továbbá a kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni, illetve a kezelést végző gépkocsi közelében tilos tartózkodni.

További információval a 0662/438-239-es telefonszámon tudnak szolgálni.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás