Több járatot is megszüntet a Volánbusz Nagyatád és Budapest között

A MÁV után a Volánbusz is közzétette a december 10-től érvényes menetrendi változásokat, három Budapest és Nagyatád között közlekedő járat megszűnik, bevezetnek egy új Kaposvárról Nagyatádra induló járatot, a késő esti Nagyatád – Somogyszob autóbusz útvonala pedig kibővül.

A tanév tartama alatt a hetek első munkanapját megelőző napon (általában vasárnap) a Budapest, Népligettől 7:45-kor Marcali és Nagyatád érintésével Barcs, Vasútállomásig közlekedő járat megszűnik. Helyette a 7:00-kor Nagyatádra induló járatot választhatják az utasok, ez azonban csak Nagyatádig közlekedik.

A tanév tartama alatt a hetek első munkanapját megelőző napon (általában vasárnap) 18:20-kor Nagyatádról Budapestre közlekedő járat megszűnik. Helyette a Nagyatádról 14:40-kor induló járatok egyikét vehetik igénybe az utasok, amennyiben nem szeretnének átszállással utazni.

A tanév tartama alatt a hetek első munkanapját megelőző napon (általában vasárnap) 13:30-kor Budapestről Kaposváron át Nagyatádra tartó járat a jövőben csak Kaposvárig közlekedik. Helyette a Budapest, Népligettől 14:50-kor Barcsra induló, Nagyatádot is érintő járat lehet alternatíva az utasok számára.

A munkanapokon Nagyatádról Hévízre közlekedő 11:20-as járat 10 perccel korábban, 11:10-kor indul, Segesd, Alsó megállót nem érinti, helyette viszont megáll Lászlómajorban.

A menetrendi változásokkal egy új járatot is bevezetnek, a hetek első munkanapját megelőző napokon (általában vasárnap) 10:00-kor Kaposvárról Nagyatádra indul egy új járat, illetve a Nagyatád – Somogyszob vonalon a megszűnő 22:26-os módváltáson átesett vonatpótló helyett igénybevehető 22:30-as járat útvonala megváltozik, Somogyszob érintése után Bolhás, autóbusz-váróterem az új célállomása.

(Címlapkép: Volánbusz Zrt.)

Megosztás