Túl jól hangzik, hogy igaz legyen, természetesen nem is igaz

Csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében. A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.

Vélhetően olvasóink is találkoztak a napokban azzal a hirdetéssel, hogy 699 forintért árulnak, népszerűsítenek egy úgynevezett START klub prémium kártyát a közösségi médiában. A hirdetés szerint a befizetett összeg fejében mind a MÁV, mind a Volánbusz járatain ingyen lehet utazni egész évben. Valójában csak az adatainkat, és a pénzünket akarják ellopni.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

Azt kérik az utasoktól, hogy vegyék figyelembe: a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A csalások megelőzése érdekében javasolják a mavcsoport.hu oldalon ellenőrzi a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy kérjük, hogy keressék fel a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatunkat (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el – írják.

Hozzáteszik: minden esetben járjanak el kellő körültekintéssel, amennyiben személyes-, és banki adatait kérik! Soha ne osszanak meg személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásokkal! Mindig ellenőrizzék az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintanak, és ha gyanús tevékenységet tapasztalnak, azonnal értesítsék a hatóságokat. A leghatékonyabb módszere a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést.

Megosztás