Ismerősére támadt, egy kocsmában őrjöngött, autót firkált össze egy nagyatádi férfi

Alkoholos filccel firkálta össze a szomszédja autóját, egy pultosnőt megdobált fertőtlenítős flakonnal, az utcán pedig üvegszálas pálcával verte meg méhész ismerősét egy mentális betegségben szenvedő nagyatádi férfi. Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat.

Egyebek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Nagyatádi Járási ügyészség vele szemben.

Az ügyészség tételesen felsorolta a vádlott által elkövetett cselekményeket:

Régebb óta haragudott szomszédjára, mivel zavarta a sértett otthoni szerelése miatti, az ő udvarában is érezhető gázolaj- és petróleum szag. A vádlott, hogy megleckéztesse haragosát, 2023 júliusában a sértett utcán leállított gépjárműve kaszniját és első szélvédőjét is telefirkálta alkoholos filccel.

A törzshelyén többször minősíthetetlenül viselkedett a pultosnővel, ezért a nő 2023 júliusában nem szolgálta ki és távozásra szólította fel a férfit. A felháborodott vádlott azonban nem hagyta el az italboltot, hanem kérte a panaszkönyvet, ami a falra volt felakasztva. A nő megmutatta a terheltnek a könyvet, majd folytatta a vendégek kiszolgálását, de a férfi azt nem ismerte fel, így több dekorációval együtt letépte a falról és a pultba hajította, majd egy fertőtlenítős flakonnal hátba dobta a pultosnőt. A vádlottat végül az időközben a helyszínre érkező rendőrjárőrök fékezték meg.

2023 augusztusában az utcán támadt rá egy üvegszálas anyagból készült pálcával méhész ismerősére, mert szerinte hamisított repcemézet adott el neki a sértett. A méhész nyolc napon belül gyógyuló, bevérzéssel járó sérüléseket szenvedett alkarján, mivel azt felemelve védekezett a fejére és felsőtestére irányuló ütésekkel szemben.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratban azt indítványozta, hogy felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék a férfit.

A kiemelt képen az összefirkált jármű látható.

Megosztás