Atád Cafe

Belépünk a Halak jegyébe, ami a legérzékenyebb asztrológiai jel, igaz, az ősegység szimbóluma is, szóval, bizakodjunk, tisztítsuk meg testünk-lelkünk, és beszélgessünk minél többet a hozzánk legközelebb állókkal.

„Fújnak már a böjti szelek,

Ingem, gatyám, lobog, lebeg.”

(Népdal)

 

Jó reggelt, jó szurkolást! – hogy némi parafrázissal éljünk, elvégre kell most a kitartás: egyrészt nyakig benne vagyunk a nagyböjtben, másrészt a …, nem, jaj, hogy is gondolhattak ilyenre, egyrészt azt nem írja le az ember, másrészt ebben a vonatkozásban nem is létjogosult, ontológiailag értelmezhetetlen, politológiailag meg pláne, na, elég legyen most már, osztály vigyázz! Na, azért! Tehát: amiben még benne lennénk, kérném tisztelettel, az a választási kampány. Észre sem vették? Jó, hát ez a jelenség mifelénk (értsd: Magyarország) némileg permanensre fordult, de azért mégis: most hivatalosan is megy. Folyik. Zajlik, kavarog, vagy mit csinál. Éppen mától gyűjthetik az ajánlószelvényeket a pártok.

Ez, persze, csöppet se zavarjon bennünket, különben is, már „Karó közt a potyka” (bebiztosított már a zsákmány), ezzel a címmel nyílik kiállítás a héten a városi múzeumban. Aztán lehet még böjtölni is, például nem kapcsoljuk be a hírcsatornákat, különben is minek, akinek nem veri ki a szemét a valóság, annak úgyis mindegy. Az egyéb böjti szokásokat és előírásokat lásd itt.

Egyébiránt is fagyos lesz a légkör, azok a bizonyos böjti szelek még váratnak magukra, egyelőre télies marad az idő, napközben +1-2 fok, éjjel mínuszok, keddre 9, szerdára 6 centi havat jeleznek előre Nagyatád térségében, sőt, csütörtök-péntek is csapadékosnak ígérkezik.

Mindennek tetejében belépünk a Halak jegyébe, ami a legérzékenyebb asztrológiai jel, igaz, az ősegység szimbóluma is, szóval, bizakodjunk, lehetőség szerint tisztítsuk meg testünk-lelkünk, és beszélgessünk minél többet a hozzánk legközelebb állókkal.

Megosztás