Lali bá lebukott

Valaki fölnyomta, teszi hozzá rögtön a Görbe. Naná, találomra nem állít be két navos egy falusi házba azzal, hogy két sört kérünk, a két tüskéhez, persze.

Lali bánál minden van, a viszkitől a koccintósig, a cigitől az elf bárig. Hallod, tesó, a lidi meg a peni is elbújhat a Lali bá szortimentje mellett, ezt ő szokta így mondani, az olyasmit jelent, hogy nem tudsz olyat kérni, ami nincs neki, ha véletlen mégis, akkor két nap alatt beszerzi.

Mondjuk, a Görbe mindenbe beleüti az orrát – azért olyan, beverték már neki párszor, egyszer tőlem is kapott, de hagyjuk -, szóval, rászolgált a csúfnevére, de most igazsága van, nyilván fölnyomta valaki a Lali bát, különben mi a fenét kerestek volna itt, az isten háta mögött balra a navosok. Rossebb a pofáját, akárki volt, megszívatja a fél falut, mi nem tudunk bejárni Atádra, a teszkóba vásárolni, a Lali bá meg meghozott mindent, ami kellett.

Mondom is a Görbének, ne féltsd te a Lali bát, rutinos seftes az öreg, csak nekünk legyen miből, erre azt mondja, ő is kifogyott a léből, jelentkezik éjszakai árufeltöltőnek, kétezret fizetnek, pár napot kihúz valahogy, aztán mehetünk a Lali bához.

Mondjuk, gond egy szál se, bár a Görbe szerint elvitték a Lali bá 53 liter pálinkáját, de a többiről volt számlája, nem zokni a Lali bá, egy évre vissza elrakta az összeset, a bírságot meg, nyilván rápakolja majd a felárra, ez már csak így van, mindig a végén csattan az ostor.

Illusztráció. Forrás: Youtube
Illusztráció. Forrás: Youtube

 

 

Megosztás