Most már hivatalos: megjött a tél

Éjszaka kitartóan hullottak alá a hópelyhek városunkra. Nagyatád az elmúlt nap legcsapadékosabb régiójába tartozik, reggelre több centi hóréteg köszöntött minket. Lucskos latyakon átgázolva mentek munkába a nagyatádiak.

Már éjszaka intézedésbe kezdett a városgondnokság: reggel fél négytől kezdve két autó járta a város utcáit síkosság mentesítő anyagot szórni az úttestre. A járdákat a közfoglalkoztatottak fél hat óta takarítják, összesen 42-en. A városgondnokság emberei 24 órás készenlétben állnak a havazás okozta gondok megelőzésére. 

Gyerekek a reggeli hóesében iskolába menet
Gyerekek a reggeli hóesében iskolába menet

A tegnapi nap során erőteljes esőzés és havazás volt tapasztalható az ország nyugati-délnyugati régióiban, a mediterrán ciklon jelentős csapadékhullámot hozott. Míg nálunk csak néhány centi hóréteg gyűlt össze, Zalaegerszegen és Szentgotthárdon 20-25 centi hótakaró fedte be a várost. A tegnapi számottevő csapadékhullás területi megoszlását jól szemlélteti az alábbi térkép is, melyet az időkép.hu szerkesztett.

A térképen jól látszik, hogy Nagyatád a legcsapadékosabb régióba tartozott az elmúlt 24 órában. Jelenleg 1-3 C°mérhető a városban, így a leesett hó máris olvadásnak indult. Reggel latyakot kellett az autók szélvédőjéről takarítani.

Ismét felhívjuk kedves olvasóink figyelmét a fokozott óvatossággal való közlekedésre. Tegnapi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a veszélyessé vált út- és látáskörülmények miatt a horvát és szlovén hatóságok nem engedték be országuk területére a tehergépkocsikat. Csak Zala megyében összesen öt közlekedési balesetet jelentett a katasztrófavédelem. Ezt a videót pedig egyik olvasónk küldte be, melyet ma reggel rögzített munkába menet Kadarkút közelében: 

A hét hátralevő részében már kevés csapadék várható, a nappali hőmérséklet 3-5 fok körül alakul, éjszaka pedig akár -5 fokig is süllyedhet. Előreláthatólag a jövő hét eleje is hasonlóan alakul. Egy darabig még nem kell elrakni a téli kabátot. 

Megosztás