15 százalékkal emeli az árait a Magyar Telekom

Egészen pontosan inflációkövető díjkorrekciót hajtanak végre, de végeredményben 15 százalékkal emelkednek az árak a távközlési cégnél.

Az éves infláció mértékénél (17,6 százalék) alacsonyabb, 15 százalékos díjkorrekciót jelentett be kedden a Magyar Telekom.

Az inflációkövető díjkorrekciónak hívott áremelést tavaly sorra jelentették be a szolgáltatók. Akkor a Magyar Telekom 14,6 százalékkal emelte az árait. Csakúgy, mint az előző évben, az emelés a már meglévő, hűségnyilatkozattal is rendelkező előfizetőkre is vonatkozik, ugyanis az általános szerződési feltételek (ÁSZF) egy korábbi módosításának köszönhetően a szolgáltatók lehetőséget teremtettek maguknak arra, hogy egyoldalúan módosítsák a már meglévő szerződéseiket.

A sajtóközleményben a vállalat azt írta:

A Központi Statisztikai Hivatal 2024. január 12-én közzétette, hogy a 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6%-t ért el. A gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelei érdekeit figyelembe véve, a Magyar Telekom az ügyfélszerződések tekintetében 2024. március 1-jei hatállyal 15%-os mértékű inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás