45 diák ír felvételit szombaton az Adyban

Január 20-án, szombaton 10 órai kezdettel írják a központi írásbelit matekból és magyarból azok a tanulók, akik a hatosztályos gimnáziumi képzésre szeretnének felvételt nyerni az Adyban.

A Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium a 6 osztályos gimnáziumba jelentkezőknek írta elő a központi felvételi vizsgát. Ezt két tantárgyból kell megírniuk a leendő gimnazistáknak: magyarból és matekból, viszont szóbeli vizsga egyikből sincs.

Jelentkező jócskán van, a képzési forma népszerű: ebben az évben 45 diák igyekszik bekerülni az Ady gimnáziumi képzésére, ezek az számok évről évre csaknem állandók.

Az intézmények azt kérik a felvételizőktől, hogy a kezdés előtt 30 perccel jelenjenek meg, legyen náluk személyi azonosításhoz szükséges okmány (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) és íróeszköz, körző, vonalzó.

Azoknak a diákoknak, akik alapos ok miatt nem tudnak megjelenni a szombati felvételin, írásos kérelmet kell benyújtaniuk az érintett intézmény igazgatójához, hogy részt vehessenek a január 30-án 14 órakor kezdődő pótfelvételin – írja a szakképzési centrum.

Megosztás