Megkezdte a tavaszi felkészülést az NFC, Vukan a szezon végén szögre akasztja a cipőt

Hét felkészülési mérkőzést játszik a Nagyatádi FC a tavaszi szezon márciusi nyitánya előtt. Ráadásul mindegyiket hazai pályán. Az őszi etapot a második helyen zárták a mieink, a Balatonlelle pusztán jobb gólkülönbséggel vezeti a tabellát. Vukan a szezon végén befejezi az aktív játékos pályafutását.

Az első felkészülési mérkőzését most szombaton, délelőtt 11 órakor játssza a Nagyatádi FC. Az ellenfél a Barcs gárdája lesz. A játékosok már a hét elején edzésbe álltak. Szükség is lesz a jó erőnlétre, mert szoros menetrend vár a csapatra.

– Legalább 15-16 mérkőzés lesz tavasszal, mindezt három hónap alatt kell lejátszani. Persze, ez csak abban az esetben lesz így, ha minden ellenfél eljön Nagyatádra játszani, hisz az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy az utolsó őszi fordulóra nem jött el az ellenfél. Továbbá könnyen lehet, hogy a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjében is játszani fogunk – mondta el Csendes Balázs, a klub ügyvezetője.

Az ügyvezető azt is elárulta, hogy a szezon végén Vukan Nikolics befejezi az aktív játékos pályafutását. Hozzátette: már csak azért is kívánatos lenne, ha a pályán, a mutatott játék alapján összejönne a bajnoki cím, hogy a nagyatádi labdarúgás elmúlt másfél évtizedének ikonját méltó búcsúban részesítsék. Ha ez összejön, akkor pedig az NB III selejtezőjében is érdekelt lehet a csapat, azaz még az előzetesen tervezettnél is több meccs vár rájuk.

Egy ideiglenes távozó van az NFC-ben: Csikós Ádám Horvátországba került fél évre, de továbbra is a klubbal edz. A rövid kitérőt a játékos kérte.

– Úgy gondolom, hogy Ádám tett annyit a csapatért, hogy ezt a kérését respektálni kell – fogalmazott az ügyvezető. – Emellett egy érkezőnk is van Tratnyek Dániel, aki Nagyatádon nevelkedett, jelenleg is Nagyatádon él. Korábban megfordult Kaposváron, Hévízen, Szekszárdon. Most Dombóvárról tért vissza hozzánk.

Az átigazolásokkal kapcsolatban megerősítette: nem szeretnék az elmúlt években megszokott hagyományt felrúgni. Helyi, nagyatádi kötődésű játékosok fognak játszani a csapatban.

Az utolsó kettő felkészülési mérkőzést horvát csapatok ellen játsszák majd le. Először az NK Mladost Molve, majd az NK Plitvica Selnik látogat Nagyatádra, de a NB III Dél-Nyugati csoportjának jelenlegi negyedik helyezettje, az FC Nagykanizsa is tiszteletét teszi Nagyatádon. A teljes programot közzétette a klub, ezen a plakáton található minden információ:

Az első éles bevetésre február 24-én kerül sor, a Nagyatádi FC a Balatoni Vasashoz látogat a három pont reményében. A tabella 16 fordulót követően így áll:

Megosztás