A déli harangszóra rajtolt el a hagyományos szilveszteri futás

Legalább kétszázan, de inkább többen indultak a Szilveszteri Futás elnevezésű rendezvényen, ami már évtizedes hagyománnyá vált Nagyatádon. A futást követően tombolasorsolás zárta a rendezvényt.

Igazi futóidő várta a hagyományos, már évtizedes múlttal rendelkező Szilveszteri Futás résztvevőit az év utolsó napján a Széchenyi parkban.

Dél előtt nem sokkal, a hagyományoknak megfelelően, az óvodásokon volt a sor, ők egy rövid, kétszáz méteres kört futottak, jobbára szülői kísérettel, majd a déli harangszó környékén már a rajthoz sorakozott fel kétszáznál is több nagyatádi, köztük gyerekek, fiatalabbak és idősebbek egyaránt, és voltak olyanok is, akik kutyával teljesítették a távokat.

A parkban körbefutva összesen 600 métert lehet megtenni, a nevezők maguk dönthették el, hogy ezt egyszer, kétszer, háromszor, négyszer vagy ötször akarják teljesíteni, a hangsúly nem ezen volt.

Azokat, akik célba értek, forró teával és szaloncukorral várták a szerzők. Amikor a futópályán már nem voltak versenyzők, kezdetét vette a tombolasorsolás, ahol számtalan ajándékot sorsoltak ki a nevezők között, akik mindegyike már a rajt előtt kapott egy szelvényt. A hagyományoknak megfelelően az első szelvényt Ormai István húzta ki, aki maga is részt vett a futóversenyen.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás