A vármegye egyik legaktívabb iskolájának kitüntetését kapta a Nagyatádi Szakképző Iskola

Somogy vármegyében is megrendezték a Diákolimpia legaktívabb és legeredményesebb pedagógusai és iskolái díjátadóját, melyen a tavalyi tanév eredményeivel a harmadik helyen végzett a nagyatádi középiskola. Egy nagyatádi pedagógus

A Magyar Diáksport Szövetség és annak Somogy vármegyei szervezete minden évben több kategóriában díjazza a diáksport területén legaktívabb és legeredményesebb általános iskolákat, középiskolákat és testnevelőiket. Ennek idei kihirdetését a héten tartották Kaposváron, a Vármegyeházán. A középiskolák kategóriájában a Barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium és KSZC Nagyatádi Szakképző Iskola nyerte el a vármegye legaktívabb iskolája címet, iskolánk a 3. helyen végzett – a megye két szakképző centrumának egyetlen iskolájaként.

A NASZI mintegy 220 diákja közül jelenleg is csaknem 60-an rendszeresen sportolnak, az V-VI. korcsoportok kosárlabda-, futball- és futsalcsapatai, valamint egyéniben induló asztaliteniszezők eredményes és aktív tanévet tudhatnak magukénak. Tavaly a lányok labdarúgó csapata a megyei döntőn bronzérmes lett. Felkészítő tanáruk, Ludán Gábor szerint a diákok lelkesek és motiváltak a különböző sportágakban.

Nemcsak Nagyatád egyik iskolája, de egyik pedagógusa is kitüntetést kapott: a 9 díjazott testnevelő közül a megyei diáksportért díjat Gurbács Zoltánné is átvehette. 

(A kiemelt kép a Diákolimpia Facebook-oldaláról származik.)

Megosztás