Az élre állt a tabellán a Nagyatádi FC

Mindhárom nagyatádi csapat pályára lépett szombaton. A kézilabdacsapatok hazai pályán, az NFC pedig idegenben játszotta aktuális mérkőzését. Lássuk az eredményeket.

Balatoni Vasas – Nagyatádi FC 0:5 (0:3) Gólszerzők: Koósz Ádám, Horváth Péter, Galamb Dávid (2), Juhász Ákos

A tabella második helyén várta a Nagyatádi FC a tavaszi szezon kezdetét. A listavezető Balatonlelle csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően vezette a pontversenyt. A tavasz első találkozóján a mieink Siófokra, a Balatoni Vasas otthonába látogattak. A Nagyatád már az első negyedóra végén kétgólos előnyre tett szert, először Koósz Ádám, majd Horváth Pétert talált be a balatoniak hálójába. Az első félidő hajrájában még egy gólt szerzett a Nagyatád, megnyugtató előnnyel vonulhattak szünetre. A második játékrészben elején szintén Galamb Dávid zörgette meg az ellenfél hálóját, a csereként beálló Juhász Ákos pedig a meccs hajrájában állította be a végeredményt.

A Balatonlelle a Csurgót fogadta, a vendéglátók egy góllal győzték le ellenfelüket, így a következő fordulót a Nagyatád várja az élen. A mieink újfent idegenben, az Öreglak otthonában játszanak.

Nagyatádi RKC (nők) – Tungsram SE 35:21 (19:11)

Az utolsó helyezett Tungsram SE látogatott a sportcsarnokba. A kora délután lejátszott találkozón a Nagyatád már az első játékrész végén nyolc góllal vezetett, a második félidőben pedig tovább tudta növelni előnyét. Végül tizennégy góllal győztek a nagyatádiak. Érdemes kiemelni, hogy rendkívül jól védekeztek a mieink, a nagykanizsaiak a 21 góljukat 42 lövésből érték el, azaz a lövések felét vagy Tóth Ivett védte, vagy a jó védekezésnek köszönhetően nem ért célt az ellenfél támadása.

A jövő hétvégén nem rendeznek fordulót a női kézilabda NB 2 E jelű csoportjában, legközelebb március 10-én, Szekszárdon lépnek pályára a mieink.

Nagyatádi RKC (férfi) – Pécsi VSE 32:33 (18:17)

A végletekig kiélezett, izgalmas találkozót hozott a Pécsi VSE vendégjátéka Nagyatádon. A nagyatádiak az első játékrészben egyszer sem kerültek hátrányba, és végül egygólos előnnyel várták a második félidőt, aminek az elején először kiegyenlített a vendégcsapat, majd a vezetést is megszerezte, sőt, négygólosra növelték az előnyüket. A mieink azonban ledolgozták a hátrányukat, öt perccel a lefújás előtt pedig megszerezték a vezetést, ám a vendégek megint egyenlíteni tudtak. A Nagyatád ekkor hétméterest rontott, a Pécs gárdája pedig gólra tudta váltani az utolsó támadásai egyikét, aminek köszönhetően egygólos győzelmet aratott.

A következő fordulóban a Nagyatádi RKC a második helyen álló NEKA U21-es csapatához látogat.

Megosztás