Csapatban és egyéniben is kiváló eredményt ért el a 63. Bázis versenyzője

Olaszországban rendezték meg a 2024-es OCR Európa-bajnokságot, ahol a 63. Bázis több versenyzője is rajthoz állt, ráadásul egyikük a nemzeti csapattal és egyéniben is hetedik lett.

Verona mellé költözött az OCR-akadályfutás elitje a hétvégén, ahol egy háromnapos versenyen Európa legjobbjai versenyeztek egymással.

A 63. Bázis több versenyzője is részt vett a megmérettetésen, a legkiemelkedőbb eredményt Förster Nikolett érte el, aki három versenyszámban is elindult. A rövidtávú pályán a korcsoportjában a 13., míg a hosszabb távon 7. lett.. Ő nemcsak egyéniben, hanem a nemzeti csapatban is versenyzett. Ezeket a csapatokat az országok legjobb 3 versenyzője alkotta – jelen esetben Nikoletten túl még Molnár Alexandra és Nagy Adrienn. Közöttük a 7. legjobb lett a magyar női váltó. 

A férfi nemzeti csapatba szintúgy a 63. Bázis delegált versenyzőket, szám szerint kettőt. A Gyenes Balázs, Nagy Péter és Miskolczi Roland alkotta váltó végül a 16. helyet szerezte meg a versenyen.

A 63. Bázis többi versenyzője is jó eredményt ért el egyéniben: Hangonyi István a 8. helyen, Rádi Benő a 10. helyen, Balogh Zsolt 11. helyen, Gyenes Balázs pedig 12. helyen végzett.

Nem mellesleg: Nagyatád ad otthon októberben a OCR Magyar Bajnokságnak, amely egyben EB- és VB-kvalifikációs futam is lesz. A helyszín a Szoborpark, az Ámor-erdő, a Rinya és a Malomárok partja. Több különböző távon, váltóban, családi versenyben is rajthoz lehet majd állni, ezeknek a részleteiről hamarosan beszámolunk.

(Fotók: Magyar OCR Sport Szövetség)

Megosztás